Outdooractiviteiten

Ballonvaart over de Veluwe

In samenwerking met Ballonweb bieden wij de ultieme Veluwe beleving aan. De zon zien opkomen of juist de zon zien ondergaan vanuit een luchtballon.

Op iedere zaterdagochtend en zondagavond in de maanden April t/m Oktober vertrekt er een luchtballon vanaf de Cantharel. In de vroege ochtend of begin van de avond wordt u ontvangen door de piloot en zijn crew. Na een kort welkom neemt hij het gezelschap mee naar zijn luchtballon om deze met alle deelnemers vaarklaar te maken. Zodra alles gereed is worden de trossen losgelaten en vaart de ballon mee met de wind. In alle stilte en rust is de Veluwe indrukwekkender dan ooit. Na ongeveer een uur vliegen zoekt de piloot een plek om veilig te landen om van daaruit met auto’s terug te keren naar het hotel. In de ochtend wacht u een uitgebreid ontbijtbuffet met een glaasje bubbels. Gaat u mee met de avondvlucht? Dan nemen wij wat heerlijke borrelhapjes en drankjes mee voor onderweg!

EXTRA: In de wintermaanden (November 2023 t/m Maart 2024) vertrekt er tijdens de even weeknummers op zaterdagmiddag een ballonvaart.

De vertrektijden gaan mee met de seizoenen en zijn afhankelijk van de zonsopkomst of zonsondergang. Bekijk de exacte tijden in onderstaand blok. De duur van de ballonvaart is vanaf ontvangst tot na terugkomst ca. 3,5 uur.

Naast de vluchten met vaste data/tijden is in overleg met de ballonvaarder heel veel mogelijk om een privé vaart te reserveren.

Voor een romantische vlucht voor 2 personen is er ook een 'Love ballon' beschikbaar vanaf € 775,00 in de ochtend of in de avond. De tip voor een huwelijksaanzoek!  Een exclusieve vaart voor 3 personen kunt u eventueel reserveren voor eur 850,00 en een exclusieve vaart voor 4 personen voor eur 950,00.  Op aanvraag via outdoor@vandervalkapeldoorn.nl kan een verzoek gedaan worden voor een dag en tijd (ochtend/avond).

Reserveer hier

Aandachtspunten

Neem contact op

Heeft u vragen of is uw keuze niet meer beschikbaar? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
06 - 13710566
  • De ballonvaart bieden wij in samenwerking met een externe partij aan. Er zijn twee algemene voorwaarden van toepassing (zie onderstaand).
  • Minimale leeftijd voor deelname aan de ballonvaart is 10 jaar en min. 1.20 meter lang.
  • De ballonvaart gaat door bij min. 4 personen. Uiterlijk 24 uur voor vertrek bepalen we of de vlucht door kan gaan.
  • De piloot bepaalt uiterlijk 12 uur voor vertrek of de vlucht door kan gaan a.d.h.v. de weersvoorspellingen. Voor de ochtendvlucht bepaalt hij dit uiterlijk 21.00 uur de avond ervoor. Bij geen doorgang krijgt u direct een app/sms met de annulering en worden de kosten gecrediteerd.
  • Bij een gunstige wind kan de luchtballon opstijgen vanaf het land achter het hotel en bij een minder goede wind dan brengt de piloot het gezelschap met de auto naar een goede locatie in de buurt voor vertrek.
  • Maakt u gebruik van de ochtendvaart? Dan wordt u bij terugkomst ontvangen met een heerlijk ontbijtbuffet met een glaasje bubbels. Indien u al een hotelarrangement inclusief ontbijt heeft gereserveerd dan worden de kosten voor dit ontbijt gecrediteerd.
  • Kiest u voor de middag- of avondvaart? Dan nemen we heerlijke borrelhapjes en drankjes mee in de ballon!

Bij het plaatsen van een reservering gaat u akkoord met zowel de algemene voorwaarden van Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel en met de algemene voorwaarden van de ballonvaarder.

outdoor@vandervalkapeldoorn.nl